Oxytocin & din baby

Oxytocin og din baby

Du har sikkert hørt Oxytocin omtalt før, men hvad er det nu lige præcis det er?
Jo, nu skal du høre- det er faktisk ikke så kompliceret som det lyder.

Oxytocin findes naturligt i vores dejlige krop, og er et hormon der dannes og frigives fra hypothlamus til blodbanen, hvor det påvirker vores centralnervesystem.
”Jamen, tak for informationen- men hvad skal jeg bruge det til” tænker du måske?

Oxytocin er særlig vigtigt for vores følelse af lykke og velvære. Måske derfor, at oxytocin også kaldes ”kærlighedshormonet” og ”krammehormonet”.
Oxytocin har således betydning for de bånd, som vi knytter mennesker imellem.

Oxytocin frigives altså i kroppen ved berøring mennesker imellem, men oxytocin har også en stor indflydelse på mor og barn relationen.
Allerede ved fødslen spiller oxytocin en rolle, da hormonet frigives under fødsel og får livmoderen til at trække sig sammen.
Oxytocin frigives også i kroppen under amning, når brystvorterne stimuleres.

 

 

Oxytocin styrker altså båndet mellem mor og baby allerede fra fødslen. Men nu kan der måske opstå det dilemma, at far føler sig lidt bag ud på ”oxytocin point”? Men don’t worry, for som tidligere nævnt, udløses oxytocin jo også ved berøring.

Og det er her, at jeg som Tryk og Glad underviser kan komme på banen med tips og tricks.

Tryk & Glad babymassage kan nemlig udføres af både mor og far, og gennem kropskontakten imellem forældre og baby, udløses det skønne ”krammehormon”.
Nå ja, og så er der altså den dejlige bonus, at du udover en kærlig stund med din baby, også lære at behandle gener din baby døjer med.
Samtidig sendes en masse kærlighed gennem din skønne babys energisystem, som får din baby til at føle sig tryg, elsket og afslappet.

En anden bonus ved oxytocin er, at hormonet bidrager til at mindske stressniveauet hos både dig og din baby, da oxytocin sænker mængden af stresshormoner- what’s not to like?

 

 

Er du blevet nysgering på babymassage?
På min instagram profil ro_og_gro_babymassage kan du finde mere inspiration til babymassage samt zoner til at lindre gener og ubalancer hos din baby.
Jeg håber, at du har lyst til at følge med.

Virtuelt kram til din vej
Kærligst, Maria