Just breathe

Skønne du, husker du at trække vejret?

Vores åndedræt er med overalt, så selvfølgelig husker du at trække vejret…
Men ofte glemmer vi, at trække vejret dybt. Altså tage et lille pusterum, hvor vi trækker vejret helt ned i kroppen. Et øjeblik, hvor vi får jordforbindelse, mærker vores dejlige krop og hvordan kroppen næres ved hvert åndedrag.

 

blog opslag åndedræt

 

Men hvorfor er det så vigtigt, det åndedræt?
Åndedrættet er vigtigt fordi, at det tilfører ny energi til kroppens celler samt renser vores krop for affaldsstoffer. Ydermere, så styrker et dybt åndedræt vores mentale kapacitet og har en positiv effekt på tanker, følelser og kropsbevidsthed- og hånden på hjertet, hvem har ikke brug for et tilskud af fornyet energi i hverdagen?

Heldigvis, så kan en åndedrætsøvelse praktiseres overalt. En åndedrætsøvelse kræver intet andet, end at du retter dit fokus på dig og din dejlige krop.
Så måske har du lyst til, at give dig i kast med en åndedrætsøvelse? Hvis ja, så kommer her et bud på en skøn og nem øvelse, som vil styrke både krop og sind.

Sæt dig behageligt til rette, gerne med rank ryg og begge fødder i gulvet og dine hænder i skødet. Hvis det føles naturligt for dig, så kan du lukke dine øjne.

  1. Træk vejret ind gennem næsen, mens du for dig selv langsomt tæller til 6. Hav gerne følelsen af, at du trækker vejret helt ned i maven.
  2. Hold vejret, mens du langsomt tæller til 3.
  3. Pust ud gennem næsen (eller munden, hvis det føles mere naturligt for dig) mens du langsomt tæller til 6.
  4. Når du har pustet ud, så hold vejret og tæl langsomt til 3.
  5. Forsæt øvelsen ved, at gentage de 4 første trin

I starten kan det føles anstrengende, måske endda besværligt at trække vejret på denne måde, men dette er blot indtil du finder din rytme. Der findes ingen rigtig eller forkert rytme, så lad din krop guide dig til din rytme og lad vejrtrækningen være blid.
Start med at udføre øvelsen i det interval, som er passende for dig- jeg vil dog opfordre til, at du dagligt finder tid til et lille pusterum.

 

åndedræt vejrtrækningsøvelse

 

Når du har fundet din rytme, og er blevet fortrolig med det dybe åndedræt, så har du måske lyst til at udvide øvelsen med at sætte ord på dine åndedrag.
Jeg bruger ofte følgende sætning:

  1. På indånding: ”Jeg fylder min krop med ny energi”
  2. På udånding: ”Jeg giver slip på alt, som ikke tjener mit bedste”

Find en sætning som giver mening for dig, og brug den på din ind- og udånding.

Jeg er vild med den healende energi, som åndedrættet giver mig. Derfor bruger jeg ofte åndedrættet i mine behandlinger, men også når jeg vil sende fornyet energi til krop og sind.
Jeg håber, at øvelsen også vil bringe dig alverdens god energi.

Just breathe- og rigtig god fornøjelse med øvelsen.
Kærligst, Maria