Balancen mellem feminin og maskulin energi

Skønne du, er din feminine energi i balance?

Alt er energi, også din skønne krop.
I vores daglig dag tænker vi ikke over det, men vores energi påvirkes af måden hvorpå vi lever vores liv.
Vores samfund er struktureret således, at vi som mennesker ofte har travlt med alverdens gøremål og hele tiden skal være på. Dette kan betyde, at vi størstedelen af tiden er præget af den maskuline energi.

 

yin og yang

 

 

Men hvad er det nu, det med maskulin og feminin energi?
Den maskuline Yang energi og den feminine Yin energi har intet med vores køn at gøre, og er derfor ikke kønsbestemt. Det skal nærmere forstås som en dualisme af energi, som er tilstede i din krop. Denne energi skal gerne være i nogenlunde balance og harmoni med hinanden- og balance sker ikke, med mindre både Yin og Yang er til stede.
Det skal derfor ikke forstås således, at det er en dårlig ting at være i den maskuline energi. For som tidligere nævnt, så skal der være plads til både maskulin og feminin energi.

Den maskuline energi handler om at tage styring, være handlekraftig og opnå resultater- hvilket jo i bund og grund, er drivkraften til en velfungerende hverdag.
Så hvorfor ikke bare være en power woman, flyve afsted i den maskuline energi og ”get shit done”?
Jo ser du, når vi er i overskud af maskulin energi, så kan det være svært at give sig hen i selvomsorg. Så kort fortalt kan det betyde, at du glemmer at tage hånd om dig, dine behov og nyde de små ting i livet.
Den feminine energi handler nemlig om at nyde, være til stede i nuet, tillade dig selv at være rolig, langsom og måske tage sig et lille pusterum.

Så måske er det på tide, at tillade din feminine energi mere plads i hverdagen?
I så fald, så vil jeg gerne invitere dig til at mærke efter, hvor i dit liv den feminine energi kunne få mere plads.
Mærk efter, hvor du kan invitere mere nydelse og måske et langsommere tempo ind i din hverdag.
Der er intet der er mere rigtigt end andet, så du kan invitere den feminine energi ind i din hverdag på lige præcis den måde, som føles skønt for dig.

For mig føles det skønt, at give mig tid til at mærke verden omkring mig. At stoppe op på min gåtur og nyde duften af alle de skønne sommerblomster der springer ud, mærke vinden i mit ansigt når jeg cykler, give mig tid til at smage på det jordbær jeg spiser - bare give mig selv lov til, at sætte tempoet ned et øjeblik og bare mærke.
Det lyder måske en smule banalt, men tro mig, det gør en forskel på både krop og sind at give sig tid til at nyde de små ting i livet.
For mig er det måden hvorpå, at jeg skaber vekselvirkning mellem min yin og yang energi.

 

alt er energi

 

 

Sidst vil jeg præsentere et skønt akupressur punkt, som kan støtte din feminine energi.
Punktet sidder i midterlinjen i dit ansigt, lige i hagekløften.
Du kan stimulere punktet præcis sådan, som føles naturligt for dig- måske med et blidt, nærværende og cirkulerende tryk.
Du kan bruge punktet ligeså ofte du ønsker, og du kan ikke trykke forkert- Rigtig god fornøjelse med øvelsen.

Keep calm- og nyd din feminine energi
kærligst, Maria.